logo-fitness


Bedrijfsfitness


Veel mensen brengen ruim tweederde van hun tijd op de werkplek door. Hierbij zitten werknemers gemiddeld 6,6 uur per dag en bewegen dus veel te weinig. Deze inactiviteit is niet alleen een bedreiging voor de gezondheid, maar neemt ook hoge kosten met zich mee. Investeren in fitte werknemers loont, want werknemers die regelmatig sporten verzuimen minder, zo blijkt uit TNO-onderzoek. Gemiddeld voelen sporters zich minder dagen per jaar ziek dan niet sporters. Onder andere regelmatig bewegen zorgt voor een sneller herstel zijn fitte werknemers minder lang ziek. Door regelmatig sporten worden mensen energieker, wat een positieve invloed heeft op de productiviteit. Daarnaast worden werknemers weerbaarder tegen stress en maakt het samen sporten de medewerkers collegialer. Het is dus ook nog eens goed voor de sfeer op kantoor.

Beweegprogramma op maat

Wij kunnen voor uw bedrijf een beweegprogramma op maat maken, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de medewerkers. Afhankelijk van het programma (zes of twaalf weken) wordt gekeken naar de invulling en het aantal meetmomenten binnen het programma. Daarnaast verzorgen wij de activatie binnen het bedrijf en hebben we verschillende incentives voor de sporters. Zo houden we het bedrijf vitaal, en de medewerkers enthousiast.

Werkplekanalyses

Zoals hierboven beschreven zitten werknemers gemiddeld 6,6 uur per dag. Dit houdt in dat het grootste gedeelte van de werkdag op dezelfde plek wordt doorgebracht. Om het lichaam vitaal te houden is het van belang dat werknemers naast voldoende beweging, in een goede zithouding werken. Een verkeerde houding heeft met name effect op de rug, schouder en nek. Om werkgever en nemer van goed advies te voorzien kunnen we een werkplekanalyse uitvoeren. Hierbij wordt gekeken wordt of bureaus en stoelen goed ingesteld staan en wat werknemers kunnen doen om klachten te voorkomen.

Dus:

Werkdruk? Sporten verhoogt de arbeidsproductiviteit juist, dus geïnvesteerde uren worden snel terugverdiend.
Geen zin of energie om te sporten? Sport zorgt juist voor energie en een goed humeur!
Wil jij jouw bedrijf of werknemers fitter laten worden? Vraag meer informatie aan via management@core-active.com

Bedrijfsfitness bij Core Active