Health Tour

De Health Tour is een project voor volwassenen in West met ‘een maatje meer’. Tijdens de Health Tour komen de deelnemers samen in beweging om zoveel mogelijk gezondheidswinst te behalen. Ze komen samen sporten en krijgen coaching op het gebied van diëtetiek en psychologie. Het sporten vind niet alleen plaats bij Core Active, maar de deelnemer maken gezamenlijk een sport-tour door Amsterdam West, om kennis te maken met verschillende beweegaanbieders.

De Health tour is een 12 weeks programma waarbij wordt gecoacht op verschillende thema’s; plezier (krijgen) in beweging, weten wat je eet, werken aan en kiezen voor jezelf, werken aan een positiever lichaamsbeeld, haalbare doelen leren stellen. Uit ervaringen van deelnemers blijkt dat het samen sporten en leren over voeding goed werkt. Na de projectperiode kunnen de deelnemers zelf besluiten welk aanbod voor sport en bewegen het beste aansluit bij zijn of haar wensen. Voor coaching na de Health tour kunnen ze op eigen initiatief bij de fysiotherapeut, psycholoog of diëtist binnen Core Active terecht.

De Health Tour bestaat uit het volgende programma:

  • 12 weken lang sporten (2x per week) onder begeleiding van een sportcoach
  • 4x groepsvoorlichting door een diëtist
  • 4x groepscoaching door een psychologe
  • Met de sportcoach op bezoek bij verschillende beweegaanbieders in de Baarsjes

Voor meer informatie of om je direct in te schrijven kijk je op www.fitinwest.nl. De fysiotherapeuten van Core Active kunnen u er ook meer over vertellen.

Tour 66

In samenwerking met de gemeente Amsterdam start Core Active een speciaal beweegprogramma voor ouderen: Tour 66. Met dit 12 weken durende programma willen we alle inactieve ouderen uit de wijk die mentale of fysieke klachten hebben weer kennis laten maken met bewegen. Op een manier die bij hen past.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut en sportcoach wordt één keer per week getraind. Tijdens de intake wordt besproken wat jij als deelnemer kan op het gebied van bewegen en welke vorm van bewegen je leuk vindt om te doen. Hier wordt het programma op aangepast. Het programma kan zowel in groepsverband als individueel worden gevolgd.

Bewegen in de wijk

Tour 66 gaat langs bij de verschillende beweegaanbieders in de wijk. Ook zoeken we mogelijkheden in de buurt om samen buiten te bewegen. Dit kan op diverse pleinen waar bijvoorbeeld petanque of tafeltennis gespeeld kan worden, maar ook door een wandeling in de wijk.

Het doel van dit programma is om de deelnemers op een duurzame manier in beweging te houden. We houden gedurende het jaar contact met de deelnemers om ze zo te stimuleren in beweging te blijven.

Roads

In samenwerking met Stichting Arkin komt twee maal per week de ROADS groep bij Core Active sporten. Dit is een gemengde groep sporters met psychische problemen. Omdat bewegen hen ook op mentaal vlak helpt is dit een perfecte aanvulling op hun dagelijkse therapie.

Gouden mannen

De Gouden Mannen is een groep heren met een niet Nederlandse achtergrond, die naast het inburgeren, sport en bewegen belangrijk vinden. De heren krijgen vanuit Kantara-Brug verschillende lessen aangeboden, zoals Nederlandse taal en computervaardigheid.

Wij verzorgen samen met Kantara-Brug de sportfaciliteiten. Dit houdt in dat de Gouden Mannen eenmaal per week een groepsles volgen en daarnaast vrij kunnen sporten. Zo kunnen de mannen zich aan de beweegnorm houden en zich tegelijkertijd verbeteren op sociaal en taalkundig vlak.