health


Diëtetiek


Al sinds jonge leeftijd is Chantal geïnteresseerd in voeding en koken.
Door de interesse in voeding, het menselijk lichaam en de psychologie van de mens heeft Chantal in 1998 gekozen voor de studie “Voeding & Diëtetiek” en is sinds 2002 werkzaam als diëtist.
Naast haar werk als diëtist in een ziekenhuis in Amsterdam, heeft zij een eigen praktijk, waarbij zij een  dagdeel in de week werkzaam is bij Core Active.

Werkwijze:

Bij de start van de begeleiding kijkt Chantal naar jouw persoonlijke situatie (denk aan medische voorgeschiedenis, huidige gezondheidsklachten, eetgewoonten, leefsituatie, evt. overige factoren) en jouw wensen/ verwachtingen t.a.v. de begeleiding van de diëtist.

Na deze inventarisatie maakt Chantal een persoonlijk behandelplan met haalbare doelen. In de vervolgconsulten wordt er gewerkt om deze doelen te behalen.


Je kunt bij Chantal terecht voor begeleiding op maat bij:

advies gezonde voeding/ lifestyle
voeding voor sporters
onbegrepen gewichtsverlies
ongewenst gewichtsverlies / ondervoeding
diagnostiek bij vitaminedeficiënties
dyslipidemie
hartfalen
COPD
coeliakiePDS (prikkelbare darmsyndroom)
IBD (Inflammatory Bowel Disease)
FODMAP dieet
passagestoornis maagdarmkanaal
resorptiestoornis
slechte wondgenezing
hyperemesis gravidarum
diabetes gravidarum
diabetes mellitus (met of zonder insuline)
overgewicht 
nierinsufficiëntie
hypertensie
decompensatio cordis
decubitus
bariatrie (zowel voor- als natraject)

Vergoeding

De diëtist wordt vergoed vanuit het basispakket van de verzekering als er sprake is van medische indicatie (verwijzing van de huisarts). Houdt hierbij wel rekening met je eigen risico. Vaak worden consulten ook vergoed vanuit aanvullende pakketten, hiervoor is geen medische indicatie nodig. Echter dit is per zorgverzekeraar verschillend. Meer informatie en tarieven kun je ook vinden via www.chantalpleune.nl