health


Diëtetiek


Is het tijd om gezonder te gaan leven en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? De diëtist adviseert en ondersteunt hierbij. Ze analyseert jouw eetpatroon en analyseert de valkuilen die hierin zitten. Je krijgt een haalbaar plan op maat en stap voor stap worden betere gewoontes geïntroduceerd. Omdat je pas de volgende stap zet als de vorige goed lukt verander je aan een sterke basis met als doel: blijvend succes!

Diëtist

Voor de dietetiek werken we vanuit Core Active samen met Chantal Pleune. Al sinds jonge leeftijd is Chantal geïnteresseerd in voeding en koken.
Door de interesse in voeding, het menselijk lichaam en de psychologie van de mens heeft Chantal in 1998 gekozen voor de studie “Voeding & Diëtetiek” en is sinds 2002 werkzaam als diëtist.

Naast haar werk als diëtist in een ziekenhuis in Amsterdam, heeft zij een eigen praktijk, waarbij zij een dagdeel in de week werkzaam is bij Core-Activ.

Werkwijze:
Bij de start van de begeleiding kijkt Chantal naar jouw persoonlijke situatie (denk aan medische voorgeschiedenis, huidige gezondheidsklachten, eetgewoonten, leefsituatie, evt. overige factoren) en jouw wensen/ verwachtingen t.a.v. de begeleiding van de diëtist. Na deze inventarisatie maakt Chantal een persoonlijk behandelplan met haalbare doelen.
In de vervolgconsulten wordt er gewerkt om deze doelen te behalen.


Als diëtist heeft Chantal een aantal specialisaties:

Diabetes
Zwangerschapsdiabetes
Overgewicht
Ondergewicht/ ongewenst gewichtsverlies
Hart- en vaatziekten
Maag en darmproblemen

Vanuit deze specialisaties begeleid ze cliënten bij

Ongewenste gewichtstoename en ongewenst gewichtsverlies
Diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk
Voeding bij sport
Voeding bij zwangerschap
Voedselallergie
Voeding bij vegetarisme

Vergoeding

Vergoeding
De diëtist wordt vergoed vanuit het basispakket van de verzekering als er sprake is van medische indicatie (verwijzing van de huisarts). Houdt hierbij wel rekening met je eigen risico. Vaak worden consulten ook vergoed vanuit aanvullende pakketten, hiervoor is geen medische indicatie nodig. Echter dit is per zorgverzekeraar verschillend. Meer informatie en tarieven kun je vinden via www.chantalpleune.nl