logo-fitness


Lesaanbod


Een simpele en doeltreffende workout voor het hele lichaam, zonder ingewikkelde choreografie. Tijdens een Bodyshape les zal je op een plezierige wijze werken aan onderdelen als kracht, balans, vitaliteit en conditie. Tevens neemt de lenigheid toe. Doordat je diverse materialen gebruikt (zoals elastiek en gewichten), train je altijd op een gevarieerde manier, waardoor geen enkele training hetzelfde is. Iedere les is in een aantal blokken opgedeeld. Om je spieren op te warmen en blessures te voorkomen, zal je altijd starten met een warming-up.
Yogilates is een combinatie van Yoga en Pilates. Bij Pilates wordt het gehele lichaam getraind en leer je geconcentreerd en bewust bewegen, waardoor lichaamsbeheersing, houding, kracht en coördinatie aanmerkelijk verbeteren. De nadruk ligt vooral op de core en de bekkenbodem. Yoga brengt lichaam en geest in balans. Het is een bewegingsvorm waarbij de nadruk ligt op het rustig uitvoeren van een serie houdingen, het rekken van de spieren, gecombineerd met een actieve ademhaling. Door beide oefenvormen samen te brengen, krijg je een optimale training gericht op versterken, rekken en ontspannen. De oefeningen worden voornamelijk zittend en liggend op een matje uitgevoerd.
Steps is een vetverbrandende en conditionele les met als basisprincipe het op- en afstappen van een stepbankje. Je werkt tijdens de les naar een choreografie toe, terwijl met name je been- en bilspieren flink getraind worden. Steps is voor ieder niveau toegankelijk en de zwaarte van de workout kan aangepast worden door de hoogte van het stepbankje te veranderen.
Power Vinyasa Yoga is een fysiek dynamische yogastijl met vloeiende bewegingen. De les is gericht op lichaamshouding en ademhaling en ter bevordering van spierkracht. De oefeningen worden in een continue flow uitgevoerd. Je bouwt conditie op, traint je spieren en komt tot rust in je hoofd door de constante focus op de adem.
Yin Yoga is gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Tijdens deze vorm van yoga worden dieperliggende spieren gerekt doordat je geruime tijd in iedere houding blijft. Ook wordt het bekkengebied soepeler¬/losser. Tevens wordt het bereik in je bewegingen groter. Yin yoga is ook een meditatieve vorm van yoga waardoor je tot rust komt in je hoofd.
Bij Pilates wordt het gehele lichaam getraind en richt zich vooral op geconcentreerd en bewust bewegen, waardoor lichaamsbeheersing, houding, kracht en coördinatie verbeteren. De nadruk ligt vooral op de core en de bekkenbodem. Een oefenmethode voor het gehele lichaam, er wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen mind & body en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle.
De kickboks les is een pittige combinatie van boksen en kicks aangevuld met cardio- en krachttraining waarbij je het hele lichaam traint. Er wordt op een speelse manier gewerkt aan uithoudingsvermogen en conditie. Tijdens de les wordt er zowel tegen elkaar gespard als gebruik gemaakt van de bokszak en pads.
Het uur gericht op kracht en spierversterkende oefeningen, zonder choreografische pasjes. Tijdens deze intensieve training wordt gebruik gemaakt van halters met losse gewichten, en komen alle verschillende spiergroepen aan bod. Deze les is voor iedereen geschikt en kan aan jouw persoonlijke niveau worden aangepast.
De Xpress les is een circuit training in 30 minuten. Tijdens de les is er aandacht voor zowel cardio als kracht training. Deze training is geschikt voor iedereen, ongeacht je sportniveau. Ideaal voor degene die weinig tijd heeft, maar behoefte heeft aan een gebalanceerde workout!
Lesaanbod bij Core Active