logo-health


Health Tour


De Health Tour is een project voor volwassenen in West met ‘een maatje meer’. Tijdens de Health Tour komen de deelnemers samen in beweging om zoveel mogelijk gezondheidswinst te behalen. Ze komen samen sporten en krijgen coaching op het gebied van diëtetiek en psychologie. Het sporten vind niet alleen plaats bij Core Active, maar de deelnemer maken gezamenlijk een sport-tour door Amsterdam West, om kennis te maken met verschillende beweeg aanbieders.

De Health tour is een 12 weeks programma waarbij wordt gecoacht op verschillende thema’s; plezier (krijgen) in beweging, weten wat je eet, werken aan en kiezen voor jezelf, werken aan een positiever lichaamsbeeld, haalbare doelen leren stellen. Uit ervaringen van deelnemers blijkt dat het samen sporten en leren over voeding goed werkt. Na de projectperiode kunnen de deelnemers zelf besluiten welk aanbod voor sport en bewegen het beste aansluit bij zijn of haar wensen. Voor coaching na de Health tour kunnen ze op eigen initiatief bij de fysiotherapeut, psycholoog of diëtist binnen Core Active terecht.

De health tour bestaat uit het volgende programma:

12 weken lang sporten (2x per week) onder begeleiding van een sportcoach
4x groepsvoorlichting door een diëtist
4x groepscoaching door een psychologe
met de sportcoach op bezoek bij verschillende beweegaanbieders in de wijk de Baarsjes.

Voor meer informatie of om je direct in te schrijven kijk je op healthtouramsterdam.nl. De fysiotherapeuten van Core Active kunnen u er ook meer over vertellen.

Health Tour bij Core Active