health


HealthBinnen Core Active vinden we gezondheid en bewegen belangrijk. Dit geld niet enkel voor sporters en patiënten die momenteel bij ons sporten, maar voor iedereen. Zodoende bieden we vanuit de praktijk in Amsterdam West verschillende mogelijkheden naast sport om gezond te worden en blijven.

Programma’s

In samenwerking met het netwerk “Fit in West”, wat gesteund wordt door de gemeente Amsterdan, bieden we beweegprogramma’s voor verschillende doelgroepen. De healthtour voor mensen met een te hoog BMI, de Tour 66 voor senioren en Big Move voor mensen met een psychische aandoening. Elk programma heeft een eigen doelstelling en is gericht op gezondheid en gedrag. De programma’s worden op sportief vlak ondersteund door de fysiotherapeuten van Core Active, maar ook door een diëtist en/of psycholoog.

Maatschappelijke Samenwerkingen

Omdat we voor iedereen een plek willen zijn om te sporten, zijn er een aantal maatschappelijke projecten waarbij Core Active het gedeelte sport en bewegen voor haar rekening neemt. De projecten zijn bedoeld om mensen, voor wie sport niet gewoon is, in beweging te brengen. Zo komen de Gouden Mannen, Altra Arkin en ROADS gebruik maken van onze faciliteiten.

Diëtetiek en Psychologie

Naast sport en bewegen, is gezonde voeding en mentale gezondheid natuurlijk belangrijk. Zodoende bieden we ook hiervoor een plek binnen ons gezondheidscentrum. Elke week is er een diëtiste die haar spreekuur in Amsterdam West bij ons houdt. De diëtiste kan u helpen bij het uitstippelen van een gezond voedingsschema, wat voor elk persoon weer anders is. Op aanvraag is er ook een psychologe beschikbaar binnen Core Active, die flexibel aanwezig is om patiënten op consult te ontvangen. Beiden gebruiken ze hun expertise ook binnen de health programma’s.

Health bij Core Active

Big Move

Bij Core-Active kunt u terecht voor het GGZ-programma BigMove: In zes maanden meer zelfvertrouwen, plezier en persoonlijke kracht

Heb je last van psychische klachten zoals een depressie, burnout of angsten? Heb je het gevoel dat je steeds vastloopt in je leven of heb je lichamelijke klachten in combinatie met psychische klachten? BigMove helpt je grip op je leven te krijgen!

Je gaat werken aan het vertrouwen in jouw eigen kracht en de invloed die je zelf op je gezondheid hebt. Bij BigMove ga je op een unieke manier zelf en samen met anderen aan de slag. In het programma staat jouw welzijn centraal zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. In zes maanden ervaar je minder klachten en voel je je beter.

Lees meer

Diëtetiek

Is het tijd om gezonder te gaan leven en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? De diëtist adviseert en ondersteunt hierbij. Ze analyseert jouw eetpatroon en analyseert de valkuilen die hierin zitten. Je krijgt een haalbaar plan op maat en stap voor stap worden betere gewoontes geïntroduceerd. Omdat je pas de volgende stap zet als de vorige goed lukt verander je aan een sterke basis met als doel: blijvend succes!

Lees meer

Health Tour

De Health Tour is een project voor volwassenen in West met ‘een maatje meer’. Tijdens de Health Tour komen de deelnemers samen in beweging om zoveel mogelijk gezondheidswinst te behalen. Ze komen samen sporten en krijgen coaching op het gebied van diëtetiek en psychologie. Het sporten vind niet alleen plaats bij Core Active, maar de deelnemer maken gezamenlijk een sport-tour door Amsterdam West, om kennis te maken met verschillende beweeg aanbieders.

De Health tour is een 12 weeks programma waarbij wordt gecoacht op verschillende thema’s; plezier (krijgen) in beweging, weten wat je eet, werken aan en kiezen voor jezelf, werken aan een positiever lichaamsbeeld, haalbare doelen leren stellen.

Lees meer

Tour 66

Het is veelvuldig in het nieuws; bewegen is belangrijk. Natuurlijk gaat dit voor iedereen op, maar zeker voor de 65 plusser. Aangezien het aantal senioren de komende jaren alleen maar stijgt. Er is aangetoond dat wanneer je als 65 plusser blijft bewegen dit de kwaliteit van het leven vergroot.

In samenwerking met de gemeente Amsterdam start Fit in West een speciaal beweegprogramma voor ouderen. We noemen dit Tour 66. Met dit 12 weken durende programma willen we alle inactieve ouderen uit de wijk die mentale of fysieke klachten hebben weer kennis laten maken met bewegen. Op die manier die bij hun past.

Meedoen?

Lees meer