health


Health


Binnen Core Active vinden we gezondheid en bewegen belangrijk. Dit geld niet enkel voor sporters en patiënten die momenteel bij ons sporten, maar voor iedereen. Zodoende bieden we vanuit de praktijk in Amsterdam West verschillende mogelijkheden naast sport om gezond te worden en blijven.

Programma’s

In samenwerking met het netwerk “Fit in West”, wat gesteund wordt door de gemeente Amsterdan, bieden we beweegprogramma’s voor verschillende doelgroepen. De healthtour voor mensen met een te hoog BMI, de Tour 66 voor senioren en Big Move voor mensen met een psychische aandoening. Elk programma heeft een eigen doelstelling en is gericht op gezondheid en gedrag. De programma’s worden op sportief vlak ondersteund door de fysiotherapeuten van Core Active, maar ook door een diëtist en/of psycholoog.

Maatschappelijke Samenwerkingen

Omdat we voor iedereen een plek willen zijn om te sporten, zijn er een aantal maatschappelijke projecten waarbij Core Active het gedeelte sport en bewegen voor haar rekening neemt. De projecten zijn bedoeld om mensen, voor wie sport niet gewoon is, in beweging te brengen. Zo komen de Gouden Mannen, Altra Arkin en ROADS gebruik maken van onze faciliteiten.

Diëtetiek en Psychologie

Naast sport en bewegen, is gezonde voeding en mentale gezondheid natuurlijk belangrijk. Zodoende bieden we ook hiervoor een plek binnen ons gezondheidscentrum. Elke week is er een diëtiste die haar spreekuur in Amsterdam West bij ons houdt. De diëtiste kan u helpen bij het uitstippelen van een gezond voedingsschema, wat voor elk persoon weer anders is. Op aanvraag is er ook een psychologe beschikbaar binnen Core Active, die flexibel aanwezig is om patiënten op consult te ontvangen. Beiden gebruiken ze hun expertise ook binnen de health programma’s.

Health bij Core Active