Hoofdpijnklachten

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een vaak voorkomende klacht en kan veel invloed hebben op je dagelijks leven. Bij Core Active kijken we niet alleen naar de hoofdpijn zelf, maar ook naar jou als persoon en de invloed welke je hierop zelf kan uitoefenen. Hoofdpijn is een brede verzamelnaam voor verschillende soorten hoofdpijn en veroorzaakt door diverse factoren. Binnen de fysiotherapie behandelen we hoofdpijnklachten die voornamelijk komen door een verhoogde spierspanning.

Spanningsgerelateerde hoofdpijn

Nekklachten

Spanningsgerelateerde hoofdpijn voel je als een soort band over je voorhoofd heen, vaak in combinatie met veel spanning en stijfheid in de nek-schouderspieren. De pijn zit aan beide kanten van je hoofd, rondom je hoofd of in de nek. Door de verhoogde spierspanning op de nek-schouderspieren ‘trekken’ deze als het ware aan de aanhechtingspunten aan de schedel, wat de hoofdpijnklachten veroorzaakt. De hoofdpijn kan zich gedurende de (werk)dag opbouwen. Door een drukke werkperiode waarin je misschien stress ervaart en/of lange dagen achter een bureau doorbrengt, worden deze klachten geprovoceerd. Stress is niet altijd de oorzaak van deze klachten, maar mocht er sprake zijn van aanhoudende stress dan kan dit wel een onderhoudende factor zijn.

Behandeling

Bij Core Active richten we onze behandeling en aanpak dan ook niet alleen op de klacht zelf, maar kijken we juist ook naar wat jij kan doen in het dagelijks leven om deze klachten te verminderen. Samen kijken we naar een aantal factoren in je dagelijks leven, zoals je (werk)houding en bespreken we een goede balans. We maken de (eventuele) aanwezigheid van stress bespreekbaar en gaan zo nodig multidisciplinair te werk. Dit kan inhouden dat we je aanraden om een afspraak te maken met onze coach, als verhoogde werkdruk de overhand heeft. Onze ergotherapeut kan je helpen met het correct instellen en afstemmen van je werkplek. Met een personal trainer kun je samen een sportplan maken om je belastbaarheid te verhogen. De fysiotherapeut kan door middel van triggerpointmassage en gerichte stretch oefeningen de spanning op de nek en schouderspieren verlichten, welke deze typerende hoofdpijn veroorzaakt. Wie en wat je nodig hebt bepalen we samen met jou tijdens een intake.

Door zelf goed te weten wat je kunt doen en deze adviezen regelmatig toe te passen, zal je merken dat de klachten minder op de voorgrond komen te staan. Resultaat: Minder hoofdpijn en met meer energie je dag door! Schrijf je in via www.core-active.com/inschrijven-fysiotherapie en maak direct een afspraak.