Klachtenvrij door het hooikoortsseizoen met tape

tapen tegen hooikoorts

In de lente en zomer komt de zon weer vaker tevoorschijn in Nederland. Helaas nemen beide jaargetijden ook veel rond dwarrelende pollen mee, die bij één op de vijf personen voor hooikoortsklachten zorgt. Er zijn veel verschillende zalfjes, neussprays, oogdruppels en pillen te krijgen tegen de hooikoorts, maar helaas werken de meesten maar voor een korte periode en hebben ze niet voor iedereen dezelfde uitwerking. Tegenwoordig is er een methode om klachten tegen te gaan, namelijk tape! Speciaal kinesiotape -het gekleurde tape wat je vaak nog bij topsporters ziet- biedt spectaculaire resultaten tegen hooikoortsklachten.

Klachten bij hooikoorts

De hooikoortsklachten beginnen vaak in de lente. Bij warm weer produceren bomen, grassen en planten stuifmeel, ook wel pollen genoemd, dat door de wind wordt verspreid.  Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen rondvliegende pollen. Bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam te heftig. Het afweermechanisme reageert zo sterk dat de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren dan nodig, wat een flinke reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen, hoofdpijn en eczeem. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Artikel dagblad Tubantia

Kinesiotape

De nieuwe toepassing van kinesiotape zorgt er voor dat de klachten, veroorzaakt door hooikoorts, binnen een aantal dagen sterk gereduceerd worden. Kinesiotape, ook wel medical tape, is niet zoals het stugge, witte sporttape. De kinesiotape is gemaakt van dicht op elkaar geweven (net als de huid) elastische katoen en komt in allerlei verschillende kleuren. De kinesiotape is tot 130-140% rekbaar ten opzichte van de oorspronkelijke lengte. Na het aanbrengen van de kinesiotape  wordt de huid op de rug en/of borst iets opgetild waardoor de bloedcicurlatie rondom het gebied wordt verbeterd en de druk wordt verlaagd. Zo beïnvloedt het de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied.

Behandeling

Normaal gesproken is één behandeling met kinesiotape (medical taping) genoeg om de klachten voor een langere periode aanzienlijk (aantal weken) te reduceren. Het is echter aan te bevelen meerdere behandelingen met kinesiotape te ondergaan. Meerdere behandelingen kunnen er voor zorgen dat je de allergie periode geheel klachtenvrij kunt doorlopen. Het meest ideaal is om de tape voor het hooikoortsseizoen aan te brengen, mocht je hiermee te laat zijn werkt het ook goed tijdens de klachtenperiode.

Binnen Core Active bieden we een behandeling tegen hooikoorts aan voor €24,- . Tijdens de behandeling van 15 minuten brengt de fysiotherapeut de tape aan zodat de klachten zullen verminderen. Daarnaast kan de therapeut tijdens de behandeling uitleggen hoe de tape in het vervolg door een ander persoon aangebracht kan worden. Als je een vriend, vriendin, partner, familielid of de buurman of –vrouw meeneemt kan die de tape de volgende keer op een juiste manier aanbrengen. Wil je van jouw hooikoortsklachten af komen, of meer weten over de behandeling tegen hooikoorts, neem dan contact op via 020-6834436 of mail.