health


Maatschappelijke samenwerkingen


Binnen Core Active hebben we niet enkel oog voor de eigen leden en patiënten die we behandelen. In samenwerking met een aantal instanties komen er verschillende groepen begeleid sporten.

Gouden Mannen

De Gouden Mannen is een groep heren met een niet Nederlandse achtergrond, die naast het inburgeren, sport en bewegen belangrijk vinden. De heren krijgen vanuit Kantara-Brug verschillende lessen aangeboden, zoals Nederlandse taal en computervaardigheid. Wij verzorgen samen met Kantara-Brug de sportfaciliteiten. Dit houdt in dat de Gouden Mannen één maal per week een groepsles volgen en daarnaast vrij kunnen sporten. Dit zorgt allereest dat de mannen zich aan de beweegnorm kunnen houden, maar daarnaast zorgt het ervoor dat de mannen zich op sociaal en taalkundig vlak kunnen verbeteren.

ROADS

In samenwerking met Stichting Arkin komt twee maal per week de ROADS groep bij Core Active sporten. Dit is een gemengde groep sporters met psychische problemen. Omdat bewegen hen ook op mentaal vlak helpt is dit een perfecte aanvulling op hun dagelijkse therapie.

Altra Arkin

Voor de leerlingen van het Altra Arkin College is school en sport niet vanzelfsprekend. De ruim 20 leerlingen van het college kunnen allemaal door persoonlijke redenen niet terecht op een normale school. Dit kan zijn door een lichamelijke handicap, door psychische problemen of omdat er simpelweg geen geld beschikbaar is bij ouders of verzorgers. Binnen Altra Arkin krijgen ze de mogelijkheid toch een start van hun opleiding te maken en uiteindelijk door te stromen naar regulier onderwijs. Bij ons krijgen ze een uur lang les en maken ze kennis met alle beweegprogramma’s de we aanbieden, zodat ze ook op fysiek vlak gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen.

Gouden Mannen bij Core ActiveGouden Mannen bij Core Active