Stoppen met piekeren? Ga hardlopen!

Onder begeleiding van een fysiotherapeut running therapist hardlopen en stoppen met piekeren?

Schrijf je in voor onze hardloopcursus!

Hardlopen helpt bij het verminderen van depressieve klachten. Volgens de Hersenstichting heeft bijna 19 procent van alle Nederlanders tot 65 jaar ooit met een depressie te maken gehad. Dat is bijna één op elke vijf Nederlanders! Op zondag 6 januari 2019 start onze hardloopcursus. Hierbij besteedt onze trainer Joanie Catsburg ook aandacht aan dit onderwerp.

De preventieve effecten van hardlopen op het ontwikkelen van een depressie / depressieve klachten zijn onomstotelijk bewezen. Ook bij milde depressies en burn-out blijkt hardlopen – en bewegen in het algemeen – te kunnen helpen om depressieve klachten te verminderen. Mensen die eenmaal een depressie hebben gehad, blijken ook een vergrote kans te hebben op het opnieuw ontwikkelen van een volgende depressie. Door regelmatig hard te lopen verminderen zij mogelijk deze kans op terugval.

Onderzoek wijst erop dat hoe meer iemand beweegt, hoe lager de kans op depressie is. Je kunt immers niet piekeren tijdens het hardlopen! Trainer Joanie Catsburg heeft zich vanuit de fysiotherapie toegespitst op hardlopen. Joanie is gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van hardloopblessures en weet dus precies met welke looptechniek je klachten kunt voorkomen.

De lessen zijn toegankelijk voor beginners,  lopers die eerder hebben meegedaan met één van de cursussen en hardlopers die al meer kilometers in de benen hebben.*

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Bron: https://www.allesoversport.nl/artikel/hardlopen-tegen-depressie/