Tour 66

In samenwerking met de gemeente Amsterdam start Core Active een speciaal beweegprogramma voor ouderen. We noemen dit Tour 66. Met dit 12 weken durende programma willen we alle inactieve ouderen uit de wijk die mentale of fysieke klachten hebben weer kennis laten maken met bewegen. Op die manier die bij hun past.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut en sportcoach wordt er één keer per week getraind. Tijdens de intake wordt besproken wat jij als deelnemer kan op het gebied van bewegen en welke vorm van bewegen je leuk vindt om te doen. Hier kan het programma op worden aangepast. Het programma kan zowel in groepsverband als individueel worden gevolgd.

Fit in West, bewegen in de wijk

Fit in West, voorlichting

Bewegen in de wijk

Deze Tour 66 gaat langs bij de verschillende beweegaanbieders in de wijk. Ook zoeken we mogelijkheden in de buurt om samen buiten te bewegen. Dit kan op diverse pleinen waar bijvoorbeeld petanque of tafeltennis gespeeld kan worden, maar ook door een wandeling in de wijk.

Na 12 weken

We willen de deelnemers op een duurzame manier in beweging houden. Dit kan bij één van de beweegaanbieders in de wijk, of samen met één van de deelnemers op de beweegpleinen. Daarnaast houden we ook contact gedurende een aantal keer per jaar hoe het met de deelnemers gaat.

Inhoud van het programma:

  • Startdatum dinsdag 1 oktober 2019
  • Intake gesprek van 30 minuten
  • 12 weken lang sporten (1x per week) onder begeleiding van een sportcoach
  • Groepsvoorlichting naar de wens van de groep op het gebied van thema’s zoals bijvoorbeeld valpreventie, voeding of eenzaamheid
  • Met de fysiotherapeut en sportcoach op bezoek bij verschillende beweegaanbieders in de wijk
  • Kosten: tijdelijk gratis
  • Evaluatiegesprek gedurende één jaar

Meedoen?

Hebben we u enthousiast gemaakt? Kijkt wanneer u kunt starten op de pagina aanmelden