health


Tour 66


Bewegen is belangrijk! Dit geldt voor alle leeftijden, maar zeker als je de 65 gepasseerd bent. Er is aangetoond dat je na je 65e door voldoende beweging de kwaliteit van het leven vergroot. Vanuit de Healthtour is er een 12 weeks programma om senioren in beweging te laten komen. In de de Baarsjes in Amsterdam West wordt dit programma begeleid door één van de fysiotherapeuten van Core Active.

Tour 66

In samenwerking met de gemeente Amsterdam is Health Tour de Tour 66 gestart. Binnen het programma wordt er gesport bij verschillende beweegaanbieders in de Baarsjes. Door al het sporten worden de deelnemers niet alleen gezonder, maar ook zekerder over hun lichaam en kunnen meer participeren in de samenleving. Onder begeleiding van een fysiotherapeut van Core Active wordt er 2 keer per week getraind. Tijdens de intake wordt besproken wat de deelnemer kan op het gebied van bewegen en welke vorm van bewegen men leuk vindt om te doen. Hier kan het programma op aangepast worden.

Bewegen in de wijk

Deze Tour 66 gaat langs bij de verschillende beweegaanbieders in de wijk. Zo wordt er dus niet alleen bij Core Active getraint, maar worden verschillende mogelijkheden in de buurt gezocht om samen te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld ook buiten zijn. In de buurt zijn diverse pleinen en parkjes waar bijvoorbeeld petanque of tafeltennis gespeeld kan worden gespeeld, maar er kan ook door de buurt gewandeld worden.

Gezond gedrag

Naast bewegen wordt ook groepsvoorlichting gegeven over voeding, het ouder worden, hulpmiddelen voor ouderen, wetgeving en valpreventie. Alles waar je op latere leeftijd mee te maken kan krijgen op het gebied van gezondheid.
Tour 66 werkt met de deelnemers 12 weken naar een bewustere levensstijl door binnen de gezond gedrag (GG) methode toe te passen en enkel te kijken naar wat er allemaal nog mogelijk is voor deze doelgroep.
Wilt u meer weten over de Tour 66 of u direct inschrijven, neem dan snel contact op.

Tour 66 bij Core Active