Wandelen met de Nationale Diabetes Challenge, Iedere stap telt

Core Active doet met Fit in West mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. We nodigen iedereen uit om wekelijks op donderdag met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in het Olympisch stadion in Amsterdam. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

In mei zijn we begonnen met wandelen, maar iedereen die vanaf nu nog mee wil doen is uiteraard welkom. Elke week is er een training op donderdagavond om 18:30  bij Core Active en wordt begeleidt door fysiotherapeut Joanie. Als je vrijblijvend een keertje mee wil wandelen ben je ook van harte welkom.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/fitinwest. Indien u meer informatie wenst over naam de wandelingen, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met via info@core-active.com