Wandelen met de Nationale Diabetes Challenge, Iedere stap telt

Core Active doet met Fit in West mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. We nodigen iedereen uit om vanaf donderdag 17 mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op donderdag 17 mei om 18:15 organiseert Core Active een eerste wandeling met een informatieavond over de diabetes challenge ‘Fit in West’. Iedereen die interesse heeft is welkom. De wekelijkse training start elke donderdagavond om 18:30  bij Core Active en wordt begeleidt door fysiotherapeut Joanie.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/fitinwest. Indien u meer informatie wenst over naam de wandelingen, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met via info@core-active.com